Актуальні проблеми експертизи товарів
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЙОГУРТІВ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ)

Перейти донизу

4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЙОГУРТІВ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ) Empty 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЙОГУРТІВ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ)

Повідомлення автор Admin Вт Бер 15, 2016 7:23 am

ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЙОГУРТІВ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ


Л.М.Копанцева,
асистент кафедри хімії
К. Папеян,
студент групи ТЕМС-21 факультету товарознавства, торгівлі, маркетингу
Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Україна, м. Полтава

Йогурт за останні роки набув величезної популярності в усьому світі. Високий вміст поживних речовин зумовлюють надзвичайну корисність йогуртів з точки зору раціонального харчування. Але далеко не всі йогурти є корисними. Все залежить від його складу, в якому головними складовими повинні бути молоко і особливі йогуртові бактерії. Без цих бактерій вся корисність йогурту зводиться до нуля, він просто перетворюється на звичайний смачний десерт. Також далеко не всі виробники при виробництві цього продукту дотримуються норм, а це, в свою чергу, призводить до погіршення якості. Отже, ми повинні знати, що нам пропонують українські виробники йогурту. Мета дослідження: встановлення якості йогуртів вітчизняних виробників.
Об’єкти дослідження:
– ТМ «Злагода» йогурт полуниця (м. Дніпропетровськ );
– ТМ «Гармонія» йогурт полуниця (м. Лубни, Полтавська обл.);
– ТМ «Своя лінія» йогурт полуниця (м. Дніпропетровськ)
Методи дослідження:
а) хімічні:
1) якісне визначення вмісту крохмалю;
2) якісне визначення вмісту сахарози;
3) якісне визначення бензойної кислоти та її солей.
б) фізико-хімічні:
1) визначення титрованої та активної кислотності.
Результати дослідження йогуртів за хімічними та фізико-хімічними показниками представлені у таблиці 1 та 2.
4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ДОСЛІДЖЕННЯ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ЙОГУРТІВ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ) 5510
Висновок: Результати досліджень показали, що жоден з представлених зразків не відповідає нормативним документам за фізико-хімічними показниками. Всі досліджувані об’єкти не можна вважати продуктами високої якості, оскільки вони мають певні відхилення показників якості від встановлених норм.
Перелік посилань
1. ГОСТ Р 51331-99 Продукты молочные. Йогурты. Общие технические условия. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://vsegost.com/Catalog/92/928.shtml– Назва з екрана.
2. Товарознавство продовольчих товарів (лабораторний практикум): навч.посіб./ [Текст] / Тищенко Є.В., Рудавська Г.Б., Орлов М.П. – К.: Київ. держ. торг.-екон. ун -т, 2000. – 411с.
3. Шепелев А.Ф. Товароведение и экспертиза молока и молочных продуктов: учебное пособие[Текст] / А.Ф. Шепелев, О.И. Кожухова. – Ростов н/Д.: издательский центр «МарТ», 2001– 128 с.

Admin
Admin

Кількість повідомлень : 115
Дата реєстрації : 23.02.2016

https://problemekspertov.ukraine7.com

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ СПРЕДІВ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ ОЛИВОК ЗЕЛЕНИХ БЕЗ КІСТОЧКИ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (СУЧАСНІ МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ Й БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСА І М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ЕКСПЕРТНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ МОЛОКА)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ СУБПРОДУКТІВ)

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі