Актуальні проблеми експертизи товарів
Ви бажаєте відреагувати на цей пост? Створіть акаунт всього за кілька кліків або увійдіть на форум.

4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ІДЕНТИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ГОРІХІВ ФУНДУКА РІЗНИХ СОРТІВ)

Перейти донизу

4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ІДЕНТИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ГОРІХІВ ФУНДУКА РІЗНИХ СОРТІВ) Empty 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ІДЕНТИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ГОРІХІВ ФУНДУКА РІЗНИХ СОРТІВ)

Повідомлення автор Admin Ср Бер 16, 2016 11:15 pm

ІДЕНТИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ГОРІХІВ ФУНДУКА РІЗНИХ СОРТІВ


А.С. Клочан,
студентка гр. ТЕМС-52 факультету товарознавства, торгівлі та маркетингу
О.П. Юдічева,
доцент кафедри експертизи та митної справи, к.т.н., доцент
Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет
економіки і торгівлі», Україна, м. Полтава

Фундук – це культурна форма лісового горіха (ліщини). Ядро горіхів є цінним продуктом харчування. В ньому міститься 90-96 % сухих речовин, з яких основна частка припадає на жири і білки. Енергетична цінність 100 г ядер горіхів сягає 2900 кДж. Вміст ліпідів в ядрі біля 71 %, вони представлені тригліцеридами, у складі яких переважають ненасичені жирні кислоти – олеїнова, лінолева, ліноленова, міристинова. Крім того, у складі горіхів є і насичені кислоти – пальмітинова і стеаринова. Вміст білка в горіхах фундука – 19,9 % До складу білка входять вісім незамінних амінокислот, порівняно багато у фундука лізину і метіоніну.
Загальна кількість мінеральних речовин коливається від 2,0 до 3,6 %. Із макроелементів містяться калій, кальцій, магній, фосфор, а із мікроелементів – залізо, кобальт, нікель, мідь. Фундук містить 25,5 мг% вітаміну Е, 1,4 мг% вітаміну С, 0,7 мг% вітаміну В6, 2 мг% ніацину [1]. Тривале споживання горіхів допомагає при хронічній втомі, неврозах, захворюваннях серцево-судинної системи, недокрів’ї, діабеті, ожирінні.
В Україні поширені наступні сорти горіхів фундука – Барселонський, Косфорд і Галле (Гальский), які відрізняються органолептичними показниками (табл.1).
4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ІДЕНТИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ ГОРІХІВ ФУНДУКА РІЗНИХ СОРТІВ) 8610
Отже, різні сорти горіхів фундука можна ідентифікувати за наступними органолептичними показниками: формою і розмірами горіхів; станом шкаралупи; розміром, формою, поверхнею, кольором і смаком ядра
Перелік посилань
1. Справочник товароведа продовольственных товаров [Текст] : В 2-х т. / Б.В. Андрест, И.Л. Волкинд, В.З. Гарнецков. – 2-е изд., перераб. – М.: Экономика, 1987 – Т.1. – 368 с.
2. Фундук: рослина для лінивих // Овощи и фрукты. – 2010. – серпень [Електронний ресурс]: «СонцеСад». – Режим доступу: http://www.s-sad.com/statti/st06_frdl.html– Назва з екрану.

Admin
Admin

Кількість повідомлень : 115
Дата реєстрації : 23.02.2016

https://problemekspertov.ukraine7.com

Повернутися до початку Перейти донизу

Повернутися до початку

- Схожі теми
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ВПЛИВ РІЗНИХ ЧИННИКІВ НА ЯКІСТЬ ВИНОГРАДНИХ ВИН)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ВПЛИВ РІЗНИХ ВИДІВ БОРОШНА НА ЯКІСТЬ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ЙОДОВМІСНІ ДОБАВКИ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (ГАРАНТІЇ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ)
» 4. Експертні дослідження харчових продуктів як інструмент впливу на їх безпечність (СУЧАСНІ МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ Й БЕЗПЕЧНОСТІ М’ЯСА І М’ЯСНИХ ПРОДУКТІВ)

 
Права доступу до цього форуму
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі